Sandacz z sosem cytrynowo- maślanym
Nie każdy lubi karpia, pstraga bo mówią że smakuje mułem. Natomiast jest ryba dla nich- to sandacz.
Dodany przez:
loken24
Sandacz z sosem cytrynowo- maślanym
Ryby i owoce morza
- Czas przygotowania:
- Porcje:
- 1 porcji
Ocena:
(średnia 4 z 1 głosów)
- Szybka kuchnia
Składniki
- Filet z sandacza
- cytryna
- delikat do ryb ( przyprawa )
- kawior ( jeśli ktoś posiada )
- olej, mąka
- sos maślano-cytryowy (Knorr)
- pietruszka
Przygotowanie
- Fileta skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy delikatem. Zostawiamy na ok 2 godziny. Smażymy na oleju, uprzednio obtoczonego w mące. Sos przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu i dodajemy troszkę cytryny i pietruszkę. Dekorujemy cytryną i kawiorem - polewamy sosem. ( Jeżeli ktoś nie ma gotowego sosu może go sporządzić sam. Na patelnie kładziemy łyżkę masła, dodajemy pół łyżki mąki, lekko podsmażamy i zalewamy bulionem, dodajemy sok z cytryny i pietruszkę.) Jedyna wadą tego przepiu jest cena ryby. Polecam i Życzę smacznego. Zachęcam również do obejrzenia innych moich przepisów.
Komentarze