Sandacz w galarecie :-)

Pyszna rybka w galarecie :-)

Galaretaryba

Czas przygotowania:
120 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.49 z 172 głosów)

Składniki:

  • Jeden obczyszczony sandacz w całości
  • włoszczyzna
  • żelatyna
  • warzywa do ozdoby
  • białko jajka
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Sandacza myjemy ,wkładamy do dużego garnka z posoloną wodą, obraną włoszczyzną ,gotujemy ok 30 minut. Czekamy ,aż przestygnie delikatnie wyciągamy rybę i układamy na półmisku wywar przecedzamy i gotujemy ponownie dodajemy białko i cały czas dobrze mieszamy najlepiej trzepaczką na koniec dodajemy żelatynę nie podaje ile bo to zależy od ilości wywaru pamiętamy ,że wywaru musi być dość dużo ponieważ klarownej galaretki nie wychodzi za wiele.Czekamy ,aż ostygnie i przelewamy przez sitko na którym zostanie nasza galaretka zdobimy rybkę i zalewamy galaretą.Wstawiamy do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy

Czas przygotowania: 180 min.
Ozorki w galarecie
Ozorki w galarecie

grumko

Ozorki w galarecie