Sałatka ze szpinakiem i fetą

Przygotowanie: 20 minut Porcja: 250 kcal

Sałatki

Czas przygotowania:
20 min.
Kalorie:
250 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.44 z 153 głosów)

Składniki:

  • 50 dag świeżego szpinaku
  • 1/2 ogórka
  • 2 dymki
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • Apetina Feta w kostkach Light z bazylią i oregano (20 dag)
  • 4 łyżki oliwy
  • łyżka białego octu winnego
  • sól, pieprz

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Szpinak, ogórek i pomidorki umyć, osączyć i osuszyć.
  • Liście szpinaku ułożyć na talerzu.
  • Dymki pokroić w plasterki.
  • Ogórek obrać ze skórki i pokroić w plasterki.
  • Pomidorki przekroić na połowy.
  • Wszystkie składniki delikatnie wymieszać, dodać fetę w kostkach. Z octu, szczypty soli i pieprzu oraz oliwy utrzeć sos, polać sałatkę.

Kalorie: 250

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy