Sałatka z zielonych szparagów

Sałatka ze szparagami jajkiem oraz parówką

Sałatki

Czas przygotowania:
35 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.53 z 194 głosów)

Składniki:

  • 1/2 pęczka Zielone szparagi
  • 2 sztuki parówka
  • 3-4 sztuki jajka
  • 1 łyżka bułka tarta
  • 3 łyżki masło
  • szczypior

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Szparagi zielone opłukać pokroić na małe kawałki i ugotować w osolonej wodzie ze szczyptą cukru. Po ugotowaniu odcedzić. Parówki również ugotować aby były ciepłe i pokroić na plastry. Na patelni roztopić 2 łyżki masła dodać posiekany szczypior i podsmażyć. Dodać szparagi i parówki wymieszać posypać 1 łyżką bułki tartej i ponownie wymieszać. Przełożyć na talerz. Jajka gotujemy na miękko, obierany i przed samym nałożeniem na talerze kroimy na ósemki. Położyć na górę jajka na miękko.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy