Sałatka z wędzonym łososiem w sosie koperkowym

Pyszna lekka sałatka - idealna lekka przekąska, wykwintna kolacja lub poczęstunek dla naszych gości!

Sałatkisos koperkowyPrzekąski

Czas przygotowania:
20 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.52 z 186 głosów)

Składniki:

  • 200 g wędzonego łososia
  • główka sałaty lodowej
  • czerwona papryka
  • duża cebula
  • garść czarnych oliwek
  • kilka gałązek koperku
  • kubeczek jogurtu naturalnego
  • łyżeczka cukru
  • sól i pieprz do smaku

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Sałatę umyć i porwać na kawałki. Paprykę pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w paski, cebulę pokroić w piórka. Łososia pokroić w cienkie płatki. Całość wymieszać w dużej misce.
  • Do jogurtu dodać poszatkowany koperek, cukier oraz sól i pieprz. Dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na 10 minut. Przed podaniem sałatkę polać sosem.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy