Sałatka z serem feta i miętą

Przygotowanie: 15 minut Porcja: 290 kcal Składniki na 6 porcji

Sałatkitzatziki

Czas przygotowania:
15 min.
Kalorie:
290 kcal
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.45 z 143 głosów)

Składniki:

  • główka zielonej sałaty, np. karbowanej
  • 25 dag sera feta
  • 2 pomidory
  • czerwona cebula
  • ogórek
  • 2 łyżki czarnych oliwek
  • kilka listków mięty
  • opakowanie Sosu sałatkowego greckiego ziołowo-czosnkowego PRYMAT lub opakowanie Tzatziki pikantnego sosu czosnkowego PRYMAT

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • ■ Sałatę umyć, osuszyć, porwać na kawałki. Ogórek umyć, pokroić na kawałki. Ser feta pokroić w niedużą kostkę. Pomidory umyć, osuszyć, pokroić na kawałki. Cebulę obrać, pokroić w krążki. Miętę umyć, osuszyć.
  • ■ Sos sałatkowy lub sos tzatziki przygotować według przepisu na opakowaniu.
  • ■ Sałatę, ser, pomidory, cebulę, oliwki i miętę włożyć do salaterki, polać sosem, wymieszać.

Kalorie: 290

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy