Sałatka z selera i sera

Przygotowanie: 5 minut Porcja: 180 kcal

SałatkiPrzekąski

Czas przygotowania:
5 min.
Kalorie:
180.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 183 głosów)

Składniki:

  • 35 dag marynowanego selera korzeniowego
  • 15 dag sera pleśniowego, np. z niebieską pleśnią (rokpol)
  • po 5 dag orzechów włoskich i suszonych fig
  • 4 łyżki oliwy
  • kilka listków bazylii

Okazje:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Seler dokładnie odcedzić. Ser pokroić w małą kostkę.
  • Orzechy i figi grubo posiekać.
  • Ser, seler, orzechy i figi włożyć do salaterki, skropić oliwą, wymieszać. Posypać listkami bazylii.

Kalorie: 180.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy