Sałatka z rzodkiewkami i serem feta

Przygotowanie: 20 minut Porcja: 160 kcal Składniki na 4 porcje

Dodany przez:

Sałatka z rzodkiewkami i serem feta

Warzywne

Czas przygotowania:
Kalorie:
160 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dietetyczne
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • pęczek dymki
  • tacka rzeżuchy
  • 15 dag sera feta
  • pęczek natki
  • pęczek rzodkiewki
  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżki octu winnego
  • łyżeczka musztardy
  • łyżeczka czerwonego pieprzu
  • sól, pieprz, oregano

Przygotowanie

  1. ■ Dymkę oczyścić, posiekać razem ze szczypiorkiem. Rzeżuchę umyć, osuszyć. Natkę umyć, otrzepać z wody, posiekać. Rzodkiewki oczyścić, pokroić na kawałki. Ser feta pokroić w małą kostkę. Składniki włożyć do salaterki.
  2. ■ Ocet winny utrzeć z musztardą. Wlać olej, wymieszać, przyprawić.
  3. ■ Sosem polać sałatkę, posypać oregano i czerwonym pieprzem, dokładnie wymieszać.
sałatka feta rzodkiewki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy