Sałatka z rzeżuchą i rzodkiewką

Pyszna wiosenna sałatka dla niejadka

Dodany przez:

Sałatka z rzeżuchą i rzodkiewką

Warzywne

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • duża garść rzeżuchy ogrodowej
  • szczypiorek
  • 2 pomidory
  • pęczek rzodkiewek
  • na sos
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki oliwy
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu

Przygotowanie

  1. Pomidory przekroić na pół i pokroić w plasterki, szczypiorek posiekać drobno, rzeżuchę wypłukać i odciąć zdrewniałe łodyżki, po czym również pokroić drobniej. Składniki sosu włożyć do małego słoiczka i energicznie potrząsnąć. Polać sałatkę.
Śniadanie warzywa sałatka pomidor rzodkiewka rzezucha
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze