Sałatka z ryżem i tuńczykiem

Sałatka szybka, tania i prosta.

SałatkiPrzekąski

Czas przygotowania:
45 min.
Dla ilu osób:
dla 8 osób
Ocena:

(średnia 4.52 z 168 głosów)

Składniki:

  • woreczek ryżu
  • tuńczyk w kawałkach w sosie własnym
  • ketchup
  • majonez
  • ogórki konserwowe
  • 4 jajka
  • puszka kukurydzy
  • szczypiorek
  • papryka czerwona

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • 1. Ryż ugotowac i ostudzić. Wymieszać z odcedzonym z sosu tuńczykiem.
  • 2. Jajka ugotować na twardo i pokroić w drobną kostkę.
  • 3. Ogórki, paprykę pokroić w drobną kostkę, szczypiorek drobno posiekać.
  • 4. Wszystkie składniki razem wymieszać dodacć majonez.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy