Sałatka z rukolą i paneerem

Przepisy na sałatki - sałatka z rukolą i paneerem

SałatkiPrzekąski

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 8 osób
Ocena:

(średnia 4.54 z 178 głosów)

Składniki:

  • 4 parówki
  • pomidor
  • czerwona papryka
  • czerwona cebula
  • nieduży ogórek
  • 5 rzodkiewek
  • plaster sera paneer (do kupienia w sklepach żywnością indyjską)
  • garść rukoli
  • 3 łyżki naturalnego jogurtu
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • świeża bazylia

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Przepisy na sałatki - sałatka z rukolą i paneerem
  • Parówki kroimy na 3–4 części i nacinamy na krzyż na końcach, a potem podsmażamy na suchej patelni. Pomidora kroimy w cząstki, paprykę w paski, obraną cebulę i ogórka ze skórką w półplasterki, rzodkiewki w ósemki, a paneer w dużą kostkę.
  • Wszystkie składniki wrzucamy do miski: na dno rukolę, potem całą resztę. Z jogurtu, majonezu, zmiażdżonego czosnku oraz soli i pieprzu ucieramy sos. Polewamy nim sałatkę.
  • Wkładamy do lodówki na min. 30 min. Posypujemy bazylią. Nie mieszamy – nabieramy łyżką od dna, aby zebrać wszystkie składniki.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy