Sałatka z roszponką i szynką

Przygotowanie: 15 minut Porcja: 220 kcal Składniki na 4 porcje

dodany przez: mojegotowanie facebook 200x200

sałatki pesto

Czas przygotowania:
15min.
Kalorie:
220 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.43 z 150 głosów)

Składniki:

  • Tacka roszponki
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1/4 papryki czerwonej
  • 3-4 korniszony
  • 10 dag szynki
  • 10 cebulek marynowanych
  • NA SOS:
  • 5 łyżek oliwy
  • łyżka octu balsamicznego
  • łyżeczka cukru
  • łyżka zielonego pesto
  • sól
  • pieprz

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

  • na zimno

Sałatka z roszponką i szynką - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Roszponkę opłukać
  • osuszyć. Kukurydzę osączyć. Paprykę umyć
  • osuszyć
  • oczyścić z nasion
  • pokroić w cienkie paski. Korniszony pociąć na podłużne ćwiartki. Szynkę pokroić w kostkę Wszystkie składniki wymieszać
  • Składniki sosu utrzeć
  • polać sałatkę tuż przed podaniem.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!

Kalorie: 220

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA

Podobne przepisy