sałatka z ravioli z serem

pyszna i sycąca sałatka

Sałatkiravioli

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.44 z 183 głosów)

Składniki:

  • 1 op ravioli z serem (250 g)
  • 1 op pomidorów z oliwą i czosnkiem
  • 1 sałata
  • 1 op czarnych oliwek (80 g)
  • 1 bakłażan
  • 150 g wędzonego boczku
  • sok z 1/2 cytryny
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz, kurkuma, papryka ostra i słodka
  • świeża kolendra

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • ravioli gotować 15 min w osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy, odsączyć i przelać zimną wodą,
  • sałatę umyć, dokładnie wysuszyć, porwać na kawałki,
  • bakłażana pokroić w plastry, polać oliwą, dodać sól, pieprz, paprykę słodką, obsmażyć na patelni, odstawić do ostygnięcia, następnie pokroić w ćwiartki,
  • boczek pokroić w kostkę, zrumienić na patelni, zdjąć z patelni,
  • na pozostały tłuszcz wlać pomidory, chwilę podgrzewać, dodać sól, pieprz, paprykę, sok z cytryny i posiekaną kolendrę, odstawić do ostygnięcia
  • ravioli połączyć z oliwkami, sałatą, bakłażanem i boczkiem, polać sosem i wymieszać

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy