Sałatka z mozzarellą, jajkiem, oliwkami i rzodkiewką

Świeża, aromatyczna sałatka. Pasuje do czosnkowej bagietki z masłem. Polecam:)

dodany przez: Ania Kater 3

sałatki

Czas przygotowania:
15min.
Kalorie:
53 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.53 z 195 głosów)

Składniki:

  • opakowanie mix sałat (roszponka, szpinak baby, rukola, itp.)
  • 1 mozzarella
  • 4 rzodkiewki
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • czarne oliwki - pół szklanki
  • 1 średnia cebula
  • 2 średnie pomidory
  • 2 suszone pomidory
  • sól, pieprz
  • oliwa z oliwek

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

  • gotowanie

Posiłek:

Sałatka z mozzarellą, jajkiem, oliwkami i rzodkiewką - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Wszystkie składniki kroimy w kostkę lub plasterki, mieszamy. Doprawiamy, polewamy oliwą z oliwek.
  • Smacznego!

Kalorie: 53

Porady

Zobacz też: Czarna rzepa nie tylko do surówki. Zapomniany produkt wraca


Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy