Sałatka z młodej kapusty

Przygotowanie: 15 minut Oczekiwanie: 30 minut Porcja: 180 kcal

Sałatki

Czas przygotowania:
15 min.
Kalorie:
180.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.32 z 219 głosów)

Składniki:

  • główka młodej kapusty
  • ogórek
  • 2 marchewki
  • 2 cebulki dymki
  • łyżka koperku
  • 4 łyżki oliwy
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól, pieprz

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Kapustę poszatkować. Włożyć do miski, oprószyć solą, obciążyć, odstawić na 10 min.
  • Marchewki obrać, umyć, zetrzeć na długie paski. Ogórek umyć, pokroić w cienkie krążki. Dymkę obrać, posiekać razem ze szczypiorkiem. Koperek opłukać, grubo posiekać. Warzywa, szczypiorek i koperek wymieszać z kapustą.
  • Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Sosem polać sałatkę, dokładnie wymieszać. Odstawić co najmniej na 30 minut w chłodne miejsce.

Kalorie: 180.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy