Sałatka z Makaronem Ryżowym

Smaczna sałatka szczególnie do kiełbasy na ciepło lub z grilla.

dodany przez: medon medon

sałatki

Czas przygotowania:
60min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.55 z 156 głosów)

Składniki:

  • 250 gr. Makaronu ryżowego ( Edeka )
  • 4 Jajka
  • 2 Papryki czerwone
  • 1 Ogórek zielony
  • 200 gr. Kiełbasy ( obojęntnie jakiej )
  • 400 gr. Czerwonej fasoli ( kidneybohnen / konserwa )
  • 340 gr. Kukurydzy ( konserwa )
  • 1 Pęczek koperku
  • Majonez
  • Musztarda
  • Przyprawy: Sól / Pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka z makaronem ryżowym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • ► Makaron ryżowy ugotować, jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę, paprykę, ogórek i kiełbasę pokroić w krutkie 0,5cm. szerokie paski. / Wszystkie składniki z sobą staranie wymieszać /.
  • ► Do wyżej wymieszanych składników dodać czerwoną fasolę, kukurydzę, drobno posiekany koperek, majonez, musztardę, przyprawić solą, pieprzem i jeszcze raz dokładnie wymieszać.
  • ► Sałatkę najlepiej na kilka godzin odstawić do lodówki żeby przyprawy przeszły. / Schłodzona do grillowanego mięsa smakuje wyśmienicie /.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy