Sałatka z kapusty

Ocena:

4.56 (194)

  • 60 min.
  • dla 4 osób
Mistrzynią zapraw w kuchni jest moja mama, która poleca Wam te sałatkę idealną na zimę.

Składniki:

  • 1 kg kapusty
  • 1/2 kg cebuli
  • 1/2 kg papryki
  • 1/2 kg marchewki
  • ZALEWA
  • 1 szklanka octu 10 %
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka oleju
  • 2 łyżki soli
  • 2 łyżki pieprzu ziołowego

Sałatka z kapusty - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • PRZYGOTOWANIE:
  • Kapustę oczyszczamy, wkrawamy głąba. Szatkujemy. Marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne. Miąższ wraz z cebulą kroimy w kostkę.
  • ZALEWA:
  • Wszystkie składniki mieszamy i zalewamy warzywa. Odstawiamy na 12 godzin. Chwilę gotujemy i wkładamy do słoików. Pasteryzujemy ok. 20 minut.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne