Sałatka z jajkiem i rzodkiewkami

Przygotowanie : 15 minut Porcja: 320 kcal Składniki na 4 porcje

Sałatki

Czas przygotowania:
15 min.
Kalorie:
320.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.47 z 151 głosów)

Składniki:

  • 4 jajka
  • 2 pęczki rzodkiewek
  • pęczek dymki
  • 2 łyżki suszonych pomidorów
  • łyżka marynowanego czosnku
  • tacka rzeżuchy
  • 1/2 pęczka natki
  • 1/2 szklanki majonezu
  • 2 łyżeczki chrzanu
  • sól, pieprz

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Jajka ugotować na twardo (10 minut). Ostudzić, obrać, pokroić na ćwiartki.
  • Rzodkiewki oczyścić, umyć, pokroić w plasterki. Dymki obrać: cebulki pokroić w plasterki, a szczypior drobno posiekać. Natkę i rzeżuchę umyć, otrzepać z wody. Natkę grubo posiekać.
  • Majonez wymieszać z chrzanem, połową natki i szczypiorku, przyprawić do smaku.
  • Jajka, rzodkiewki, dymkę, suszone pomidory pokrojone w paseczki i zmiażdżony czosnek włożyć do salaterki, polać majonezem, posypać rzeżuchą, resztą natki i szczypiorku, wymieszać.

Kalorie: 320.00

Porady

Zobacz też: Sałatka chrupiąca z rzodkiewkami, sałatą i jajkiem

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy