Sałatka z fetą i pomidorami

Przygotowanie: 20 minut Porcja: 180 kcal

Sałatkisałatka grecka

Czas przygotowania:
20 min.
Kalorie:
180 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.3 z 220 głosów)

Składniki:

  • 2 pomidory
  • główka sałaty
  • 15 dag sera feta
  • 12 czarnych oliwek
  • 2 łyżki posiekanego świeżego lub łyżeczka suszonego oregano
  • sok z 1 cytryny
  • 4 łyżki oliwy
  • sól, pieprz

Kuchnia:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Pomidory sparzyć, obrać, pokroić w kawałki. Sałatę umyć, opłukać, porwać. Ser pokroić w kostkę, a oliwki w plasterki.
  • Oliwę, sok wyciśnięty z cytryny i oregano wymieszać, przyprawić solą i pieprzem.
  • Składniki sałatki polać sosem, delikatnie wymieszać.

Kalorie: 180

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy