Sałatka z fenkułem, cykorią, radicchio i kiwi

Przepis na sałatkę z fenkuła (kopru włoskiego) z cykorią, radicchio i kiwi

dodany przez: mojegotowanie

Sałatki

Czas przygotowania:
15min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.53 z 187 głosów)


Kroki przygotowania:

  • 1. Wszystkie warzywa myjemy, osuszamy. Liście fenkułu, cykorii i radicchio kroimy w plasterki. Koper z fenkułu drobno siekamy. Marchew obieramy i ścieramy na tarce. Cebulę obieramy i kroimy w cienkie piórka. Łodygi selera obieramy z włókien i kroimy w kostkę. Kiwi obieramy, kroimy w kostkę. Wszystkie składniki przekładamy do dużej miski, skrapiamy sokiem z cytryny, odrobiną octu balsamicznego i oliwą. Oprószamy solą i pieprzem. Dodajemy podprażone orzechy i mieszamy.

Porady

Zobacz też: Sałatka z cykorią, radicchio i stekiem

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy