Sałatka z fasoli na czosnkowych grzankach

Na specjalne okazje

SałatkibruschettagrzankiPrzekąski

Czas przygotowania:
10 min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.45 z 197 głosów)

Składniki:

  • 200 g fasoli cannellini (w puszce)
  • 100 g fasoli czerwonej (w puszce)
  • natka pietruszki
  • 4 kromki chleba
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka soku z cytryny
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz do smaku

Kuchnia:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • - Odsączamy fasolki, przekładamy do półmiska. Przygotowujemy lekki sos na bazie: oliwy z oliwek, posiekanego ząbka czosnku i natki pietruszki oraz soku z cytryny. Doprawiamy do smaku.
  • - Na patelni z odrobiną oliwy z oliwek rumienimy na złoto chleb. Odsączamy na papierowym ręczniku. Nacieramy czosnkiem i polewamy delikatnie oliwą. Nakładamy sałatkę z fasoli na chrupiący chleb.
  • Zapraszam na mój blog kulinarny www.mojasmacznakuchnia.bloog.pl
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy