Sałatka z czerwonych buraczków

smaczna sałatka na zimę...

Dodany przez:

Sałatka z czerwonych buraczków

Warzywne

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 3.75 z 12 głosów)

Składniki

  • 2 kg czerwonych buraków
  • 1/2 kg cebuli
  • 1/2 kg papryki
  • zalewa:
  • 1 szkl octu
  • 1 szkl cukru
  • 1 łyżka soli
  • 1/4 szklanki oleju

Przygotowanie

  1. Buraki ugotować obrać i zetrzeć na grubej tarce. Cebulę i paprykę oczyścić, pokroić w drobną kostkę i lekko podsmażyć na 1/4 szkl oleju. Podsmażone dodać do buraków, wymieszać.
  2. Zagotować zalewę, dodać do buraków. Dokładnie wymieszać, zagotować wszystko razem.
  3. Nakładać do słoików, pasteryzować 15 minut.
przetwory sałatka cebula Papryka buraki czerwone
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze