Sałatka z cykorią

Przygotowanie: 15 minut Smażenie: 3 minuty Porcja: 300 kcal Składniki na 2 porcje

Sałatkiwątróbka

Czas przygotowania:
15 min.
Kalorie:
300.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.56 z 178 głosów)

Składniki:

  • główka sałaty lollo rosso
  • 1/2 kwaśnego jabłka
  • 2 łyżki octu jabłkowego
  • 6 wątróbek drobiowych
  • łyżeczka mąki
  • łyżka masła
  • 2 spore cykorie
  • 3 łyżki oleju roślinnego
  • 1/2 łyżeczki musztardy
  • gałązka świeżego estragonu
  • sól, pieprz

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Sałatę opłukać, porwać na kawałki, wyłożyć na półmisek. Jabłko umyć, pokroić na plasterki. Poddusić na łyżce oleju, skropić octem, wyłożyć na sałatę.
  • Cykorie umyć, podzielić na listki. Wątróbki oprószyć pieprzem i obtoczyć w mące. Smażyć około 3 minut. Po usmażeniu posolić. Zdjąć z patelni. Na tym samym tłuszczu poddusić listki cykorii. Oprószyć solą i pieprzem. Przestudzone wyłożyć na sałatę.
  • Resztę octu, olej, musztardę, sól i pieprz wymieszać. Na cykorię wyłożyć wątróbki, polać sosem, udekorować listkami estragonu.

Kalorie: 300.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy