Wegańska sałatka z cieciorką i winogronami

Przepis na tę sałatkę jest szybki i prosty. Pożywne danie może być pyszną przekąską do pracy lub lekkim obiadem.

dodany przez: marlenas

sałatka owocowa

Czas przygotowania:
20min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 186 głosów)

Składniki:

  • 200 g ugotowanej cieciorki
    100 g rukoli
    duża kiść winogron
    1 czerwona cebula
    1/2 granata
    2 garście orzechów włoskich
    oliwa

Rodzaj diety:

Posiłek:

Wegańska sałatka z cieciorką i winogronami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Cebulę kroimy w piórka. Winogrona kroimy na połówki

  • a granata obieramy. Orzechy włoskie grubo siekamy. Wszystkie składniki
  • razem z rukolą
  • mieszamy. Dodajemy oliwy
  • doprawiamy solą i pieprzem i znów mieszamy.

Porady


Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy