Sałatka z ciecierzycy i papryki

Przygotowanie: 20 minut Porcja: 390 kcal Składniki na 4 porcje

Dodany przez:

Sałatka z ciecierzycy i papryki

Warzywne

Czas przygotowania:
Kalorie:
390 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 4.5 z 2 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Danie dietetyczne
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 2 czerwone papryki
  • 40 dag ciecierzycy z puszki
  • 4 łyżki posiekanych ziół ( bazylia, oregano, natka pietruszki, rozmaryn)
  • 3 łyżki oliwy
  • łyżka octu balsamicznego
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Paprykę umyć, oczyścić, pokroić w szerokie paski. Patelnię natłuścić oliwą i dobrze rozgrzać, włożyć paprykę i smażyć, mieszając od czasu do czasu, 12–15 minut, dopóki nie zmięknie. Odstawić, ostudzić i pokroić na mniejsze kawałki.
  2. Ciecierzycę osączyć, włożyć do salaterki, dodać paprykę, zioła i wymieszać. Resztę oliwy wymieszać z octem, solą, pieprzem i polać sałatkę.
  3. Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  4. Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!
sałatka kolacja wegetariańska Papryka ciecierzyca ocet balsamiczny sałatka z ciecierzycy
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy