salatka_z_brokulem_i_czerwona_fasola

Sałatka z brokułem i czerwoną fasolą

Ocena:

4.45 (151)

  • 20 min.
  • dla 6 osób
Szybaka sałatka z czerwona fasolą i brokułem

Składniki:

  • 1 sztuka brokuł
  • fasola czerwona z puszki
  • 1 1/2 szklanki makaron ryżowy
  • 25 dag pomidorki koktajlowe
  • 150 ml śmietana 18 proc
  • 50 ml majonez
  • 1/2 pęczka natka pietruszki
  • 2-3 sztuki ząbek czosnku
  • sól i pieprz do smaku

Sałatka z brokułem i czerwoną fasolą - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Brokuła podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie. Wycedzić i ostudzić. Makaron ryżowy ugotować w osolonej wodzie i przelać zimną. Do miski wsypać odsączoną z zalewy fasolę czerwoną oraz dodać pokrojone na pół pomidorki. Dodać różyczki i makaron delikatnie wymieszać. Śmietanę połączyć z majonezem , posiekaną natka pietruszki i startymi ząbkami czosnku. Wymieszać do smaku doprawić sola i pieprzem. Sosem polać sałatkę.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne