Sałatka z brokułami i boczniakiem

Zdrowa sałatka z brokułami, boczniakami i czerwoną cebulą

Dodany przez:

Sałatka z brokułami i boczniakiem

Warzywne

Czas przygotowania:
Kalorie:
150 kcal
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Danie dietetyczne

Składniki

  • 40 dag brokułów
  • 25 dag boczniaków
  • 2 łyżki oleju
  • 2 czerwone cebule
  • 5 dag suszonych moreli
  • łyżeczka tymianku
  • sól l pieprz

Przygotowanie

  1. Brokuły umyć, zblanszować w osolonym wrzątku, ostudzić, podzielić na różyczki, odciąć twarde łodygi. Umyte grzyby poddusić na oleju (15 min), doprawić solą i pieprzem.
  2. Cebule obrać, pokroić w talarki, sparzyć wrzątkiem. Morele pokroić w paski. Na talerzu ułożyć różyczki brokułów, cebulę, oprószyć solą, posypać tymiankiem. Na wierzchu
  3. ułożyć uduszone grzyby i paski moreli.
  4. Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  5. Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!
sałatka kolacja wegetariańska cebula brokuły boczniak
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy