Sałatka z białej fasoli

Sałatka z białej fasoli to dodatek, który pasuje do pasztetu. Ogórki konserwowe z fasolą i pestkami z granatu tworzą zaskakujące połączenie. 

Sałatki

Czas przygotowania:
20 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Poziom trudności: Łatwy
Ocena:

(średnia 4.5 z 164 głosów)

Kroki wykonania:

  • 1.Fasolę mieszamy z cebulą, jabłkiem wymieszanym z sokiem z cytryny, ogórkami, burakami i szpinakiem.
  • 2.Na sos: miód ucieramy z musztardą i łyżką octu. Nie przerywając, wlewamy powoli olej. Przyprawiamy do smaku, w razie potrzeby dodając więcej musztardy, octu lub miodu; sos powinien być raczej słodkawy. Sos mieszamy z sałatką, posypujemy granatem i pestkami dyni.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy