Sałatka śledziowa z jajkiem i groszkiem.

Jajka ugotować,obrać i pokroić w kostkę,śledzie i groszek wyjąć,osączyć.Dać do salaterki,doprawić

Sałatki

Czas przygotowania:
10 min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 177 głosów)

Składniki:

  • 1 słoiczek śledzi w zalewie,
  • puszka groszku konserwowego,
  • 3 jajka na twardo,
  • pieprz,
  • 2-4 łyżki majonezu kieleckiego lub sosu tatarskiego,
  • sól,jeśli śledzie nie są zbyt słone,
  • gałązki pietruszki natki do dekoracji.

Okazje:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • 1.Śledzie i groszek wyjąć i osączyć,a śledzie pokroić na kostkę.
  • 2.Jajka ugotować na twardo,ostudzić zimną wodą i obrać ze skorupek oraz pokroić krajarką do jaj.
  • 3.Wszystko wsypać do salaterki,doprawić solą i pieprzem,dać parę łyżek majonezu lub sosu tatarskiego i wymieszać.Przed podaniem udekorować gałązkami natki zielonej.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy