SAŁATKA RYŻOWA Z TUŃCZYKIEM

pyszne plus zdrowe inealne na kolację

SałatkiPrzekąski

Czas przygotowania:
35 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.45 z 159 głosów)

Składniki:

  • puszka tuńczyka w kawałkach w oleju
  • 1 torebka ryżu
  • ½ puszki kukurydzy
  • sól czosnkowa
  • pieprz
  • średnia cebula
  • pół papryki czerwonej
  • zioła do sałatek
  • majonez

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Cebulę kroimy w drobną kostkę, paprykę również w drobną kostkę. Do ostudzonego ryżu dodajemy warzywa, tuńczyka, kukurydzę i przyprawy. Mieszamy z majonezem i chłodzimy w lodówce przez godzinę.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy