Sałatka/pasta z tuńczyka na kanapki

Pasta na kanapki- sprzątanie lodówki :)

Dodany przez:

Sałatka/pasta z tuńczyka na kanapki

Na zimno

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 4.33 z 6 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Danie dla dzieci
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • puszka tuńczyka (w sosie własnym lub oleju)
  • 2 ogórki konserwowe
  • 2 jajka na twardo
  • 3 łyżki kukurydzy konserwowej
  • cebula
  • garść tartego żółtego sera
  • garść natki pietruszki
  • 3-4 łyżki jogurtu greckiego lub naturalnego
  • łyżka majonezu
  • duuużo pieprzu :)
  • ew. pół jabłka

Przygotowanie

  1. Tuńczyka odsączyć z zalewy. Pozostałe składniki rozdrobnić, dodać tuńczyka i zmieszać z jogurtem, majonezem oraz pieprzem. Odstawić na 15 minut i podawać na kanapkach. Smacznego.
Śniadanie ryby sałatka przekąska kolacja wegetariańska dla dzieci tuńczyk na kanapki sałatka z tuńczyka pasta z tuńczyka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze