Sałatka paprykowa " 4 kolory"

Sałatka świetnie komponuje się jako dodatek do mięs, ryb, w hamburgerach, kanapkach lub tortilli

Dodany przez:

Sałatka paprykowa " 4 kolory"

Warzywne

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 2 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • 3 średnie, żółte papryki
  • kilka kawałów papryki czerwonej konserwowej
  • 1 cebulka biała
  • 1 cebulka czerwona
  • 3 łyżki oleju
  • sól, pieprz, szczypta cukru do smaku
  • posiekana natka pietruszki (ok. 1 łyżki)

Przygotowanie

  1. Na oleju podsmażyć cebulkę białą, dodać pokrojona w paski paprykę żółta, dusić (podlewając wodą w razie potrzeby) ok. 30 minut, do miękkości, doprawić solą i pieprzem. Zdjąć z ognia, przestudzić. Wymieszać z pokrojoną w paski konserwową papryką , czerwoną cebulka i natką.Doprawić szczypta cukru. Podawać od razu, schłodzoną lub następnego dnia. Pysznie smakuje jako dodatek do klopsików z mięsa
  2. mielonego lub sałatka w hamburgerach czy tortillach.
warzywa obiad sałatka przekąska Papryka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze