Sałatka ogórkowo-szczawiowa

Lekka i smaczna sałatka, szybka w przygotowaniu.
Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy poleca :)

dodany przez: Gastrosfera gastrosfera

Sałatki

Czas przygotowania:
15min.
Kalorie:
30 kcal
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.53 z 168 głosów)


Składniki:

  • - ogórek świeży 2 sztuki
  • - koperek 1 pęczek
  • - szczaw 2 garście
  • - woda 80 ml
  • - miód 1 łyżeczka
  • - olej 50 ml
  • - sos koperkowy Tarsmak
  • - sól do smaku

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sałatka ogórkowo-szczawiowa - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Ogórka ze skórką pokroić w cząstki, a szczaw i koper grubo posiekać. Wodę zagotować, lekko przestudzić i rozpuścić w niej miód, a następnie dodać olej oraz sól do smaku. Polać obficie sałatkę i wymieszać. Po wierzchu polać sosem koperkowym Tarsmak.

Kalorie: 30

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy

Główne składniki: