Sałatka na ryżowo

Smaczna sałatka ryżowa z warzywami i wędliną.

Dodany przez:

Sałatka na ryżowo

Z ryżem

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 3.38 z 13 głosów)

Składniki

  • ryż 2 woreczki
  • wędlina ok 20 dag
  • ogórki konserwowe 5-6 szt
  • jajka 5 szt
  • por 1/2 szt
  • groszek konserwowy 1 puszka
  • kukurydza konserwowa 1 puszka
  • sól
  • pieprz
  • majonez

Przygotowanie

  1. Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Przelać wodą i wystudzić. Wędlinę i ogórki pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, wystudzić i pokroić w kostkę. Pora oczyścić i drobno pokroić. Kukurydzę i groszek osączyć z zalewy. Wszystkie przygotowane składniki wymieszać. Doprawić do smaku i połączyć z majonezem. Schłodzić.
Śniadanie warzywa jajka sałatka przekąska kolacja majonez ryż kukurydza konserwowa wędlina
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze