Sałatka na ryżowo

Smaczna sałatka ryżowa z warzywami i wędliną.

SałatkimajonezWędlinyPrzekąski

Czas przygotowania:
40 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.49 z 183 głosów)

Składniki:

  • ryż 2 woreczki
  • wędlina ok 20 dag
  • ogórki konserwowe 5-6 szt
  • jajka 5 szt
  • por 1/2 szt
  • groszek konserwowy 1 puszka
  • kukurydza konserwowa 1 puszka
  • sól
  • pieprz
  • majonez

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Przelać wodą i wystudzić. Wędlinę i ogórki pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, wystudzić i pokroić w kostkę. Pora oczyścić i drobno pokroić. Kukurydzę i groszek osączyć z zalewy. Wszystkie przygotowane składniki wymieszać. Doprawić do smaku i połączyć z majonezem. Schłodzić.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy