Sałatka na grilla

Zaskocz gości nowymi pomysłami kulinarnymi.

SałatkiSosyPrzekąski

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.49 z 152 głosów)

Składniki:

  • Składniki:
  • • 2 garście szpinaku
  • • Kiełki brokuła
  • • Pomidorki koktajlowe
  • • 2 łyżki pestek dyni
  • • 3 plastry boczku
  • • Paczka suszonych ananasów od Crispy Natural
  • Sos:
  • • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • • 1 łyżka majonezu
  • • Koperek
  • • Cebula
  • • 1 ogórek konserwowy
  • • 1 łyżka curry
  • • Sól
  • • Pieprz

Okazje:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Sos:
  • Ogórka, cebulę i koperek siekamy na jak najdrobniejsze części, a następnie dodajemy majonez i jogurt. Dokładnie mieszamy i dodajemy curry, a następnie sól i pieprz.
  • Sposób przygotowania:
  • Na talerz wykładamy umyty, świeży szpinak. Pomidorki kroimy na połówki lub ćwiartki i układamy na szpinaku. Całość posypujemy kiełkami brokułów (ilość wedle uznania). Polewamy sosem duńskim, a następnie układamy grillowane plastry boczku i posypujemy pestkami dyni oraz suszonymi kawałkami ananasa.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy