Sałatka- kuskus-tuńczyk

Szybka akcja i sałatka jest gotowa do jedzenia. Jest kolorowa i pyszna, życzę smacznego.

SałatkiPrzekąski

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 10 osób
Ocena:

(średnia 4.44 z 193 głosów)

Składniki:

  • 1 opakowanie kaszy kuskus (zazwyczaj jest to mniej więcej 1,5 szklanki
  • ugotowana gorąca woda z rozpuszczonym kawałeczkiem kostki rosołowej 1,5 szklanki
  • 1 papryka żółta
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka zielona
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka groszku zielonego (nie musi byc, ale ja lubię)
  • 1 lub 2 puszki tuńczyka sałatkowego- (ja używam 1 w oleju i 1 w sosie własnym)
  • 7-8 ogórków konserwowych
  • por- kawałek białej części
  • majonez
  • sporo pieprzu

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Kaszę kuskus zalać gorącą wodą, w której uprzednio rozpuściliśmy kawałek kostki rosołowej. Przykrywamy i odstawiamy na około 10 min.
  • W tym czasie paprykę i ogórki kroimy w kostkę, a por kroimy drobno.
  • Kiedy kasza już będzie gotowa, łączymy wszystkie składniki czyli: kaszę+paprykę+ogórki, por+kukurydzę+groszek+osączonego tuńczyka. Dokładamy do smaku majonez, pieprzymy i mieszamy delikatnie.
  • Pychota,
  • Życzę smacznego:)

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy