Sałatka kasi

fajna sałatka na zimę

dodany przez: arturkowa

Przetwory Przekąski

Czas przygotowania:
60min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.49 z 178 głosów)


Składniki:

  • SAŁATKA KASI

Sposób przygotowania:

Kroki przygotowania:

  • • 1 kg kalafiora
  • • 1 kg kapusty białej
  • • 1 kg marchwi
  • • 1 kg cebuli
  • • 1 kg papryki (w 3 lub 2 kolorach)
  • • 2 łyżki soli
  • Kalafior podzielić na różyczki, kapustę posiekać, marchew pokroić lub zetrzeć na dużych oczkach, cebulę pokroić w piórka, a paprykę w kostkę. Wszystkie składniki razem wymieszać, posolić i odstawić na godzinę. Potem zalać zalewą (zrobioną z 1 ½ porcji) jeszcze raz wymieszać, nałożyć do słoików gotować 30 minut.
  • ZALEWA
  • - 1 ½ cukru + 1 szklanka octu + 1 szklanka oleju – za bardzo kwaskowate
  • / 1 SZKLANKA CUKRU + ½ SZKLANKI OCTU + ¾ SZKLANKI OLEJU
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy