Sałatka ikebana

Sałatki - sałatka ikebana

SałatkiPrzekąski

Czas przygotowania:
20 min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.49 z 196 głosów)

Składniki:

  • 3 łyżki płynnej śmietanki 30% lub 18%
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • duża garść mieszanej sałaty z rukolą, poszarpanej
  • 1/2 dojrzałego awokado pokrojonego w plasterki
  • 1/2 marchewki pokrojonej w słupki
  • 1/2 świeżego ogórka pokrojonego w słupki
  • 5 krewetek królewskich ugotowanych na parze
  • szczypiorek

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Sałatki - sałatka ikebana
  • Śmietanką smarujemy dno talerza, wylewamy sos sojowy, kilka razy mieszamy. Układamy sałatę, awokado, marchewkę, ogórka (tworzymy z nich coś w rodzaju kratki) oraz krewetki.
  • Posypujemy szczypiorem. Sałatkę mieszamy tuż przed podaniem lub maczamy składniki w sosie na dnie naczynia.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy