Sałatka fasolowa z brzoskwinią

Sycąca sałatka z fasolki szparagowej, brzoskwiń, wędzonego boczku.

SałatkiPrzekąski

Czas przygotowania:
20 min.
Kalorie:
250 kcal
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.54 z 153 głosów)

Składniki:

  • 15 dag fasolki szparagowej
  • 15 dag ziemniaków
  • jabłko
  • 25 dag wędzonego boczku
  • brzoskwinia z puszki
  • 2 łyżki soku z brzoskwiń
  • sok z 1/2 cytryny
  • pęczek natki pietruszki
  • 3 łyżki śmietany
  • sól, pieprz

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • ■ Fasolkę umyć, obrać, ugotować w osolonym wrzątku, osączyć. Ziemniaki ugotować,
  • pokroić na cząstki. Jabłko umyć, obrać, pokroić na małe kawałki, skropić sokiem z cytryny.
  • ■ Brzoskwinię pokroić w ósemki. Boczek pokroić paski, podsmażyć.
  • ■ Natkę pietruszki umyć, osuszyć i porwać na mniejsze kawałki. Sok z brzoskwiń wymieszać ze śmietaną, przyprawić pieprzem. Warzywa wymieszać z owocami
  • i boczkiem. Polać sosem, posypać natką pietruszki.
  • Soczystość świeżych owoców
  • Cząstki pomarańczy lub grejpfruta, ewentualnie jabłka, dobrze zastąpią brzoskwinię z puszki i nadadzą tej sycącej sałatce winny smak.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!

Kalorie: 250

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy