Sałatka ekspresowa

szybko i smacznie

Dodany przez:

Sałatka ekspresowa

Warzywne

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • składniki dla jednej osoby :
  • 2 duże liście sałaty rzymskiej
  • 2 koktajlowe pomidorki
  • 2 rzodkiewki
  • kilka marynowanych cebulek perłowych
  • 3 zielone papryczki nadziewane serkiem ( z oleju )
  • kilka plasterków chorizo
  • kawałek czerwonej cebuli
  • Sos :
  • 1/2 opakowania sosu greckiego ( 6,5 g )
  • 1 łyżka octu
  • 2 łyżki wody
  • 3 łyżki oleju

Przygotowanie

  1. Liście sałaty umyć i osuszyć. Składniki sosu dokładnie wymieszać. Każdy liść porwać na mniejsze kawałki i położyć na talerzu lub w miseczce. Pomidorki i rzodkiewkę umyć i przekroić na pół specjalnym nożykiem w kształcie literki v i ułożyć na sałacie. Chorizo pokroić na plasterki i również położyć na sałatę. Papryczki pokroić wzdłuż na trzy części a czerwoną cebulkę na cienkie paseczki. Papryczki, czerwoną cebulę i perłowa cebulkę rozłożyć na talerzu z leżącymi na nim składnikami. Wszystko polać przygotowanym sosem. Podawać po około pięciu minutach.
sałatka ekspresowa
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze