Sałatka z rybą

Ocena:

4.49 (163)

  • 40 min.
  • dla 4 osób
Sałatka na kolację a może dla gości.

Składniki:

  • Kukurydzę, groszek i paprykę osączamy z zalewy. Por obieramy, myjemy i kroimy w półplasterki. 4 jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Rybę myjemy, osuszamy i oprószamy solą i pieprzem. Panierujemy w mące i rozkłóconym jajku i mące .Można zamiast drugi raz w mące to w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia. Osączamy z tłuszczu.Zostawiamy do ostygnięcia i kroimy ostrożnie w dużą kostkę. Tak aby nie odpadała panierka. Układamy w szklanej salaterce warstwami: kukurydza, papryka pokrojona w kostkę, majonez (oprószyć solą i pieprzem), por, ryba, jajka (oprószyć solą i pieprzem), groszek i majonez. Ryba dowolna. Ja miałam pangę.

Sałatka z rybą - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • filet rybny 40 dag
  • kukurydza konserwowa 1 puszka
  • groszek konserwowy1 puszka
  • por 1 sztuka
  • jajka 6 sztuk
  • majonez
  • papryka konserwowa 1/2 słoika
  • bułka tarta
  • olej
  • mąka

Porady

Zobacz też: ryba w zalewie octowej

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne