Kieszonki schabowe faszerowane serem i pieczarkami
Ocena:
4.51
(197)
60 min.
dla 2 osób
Pomysł na pyszny obiad
Składniki:
1 kg schabu bez kości
30 dag startego żółtego sera
10 dag masła
30 dag pieczarek
1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
1 łyżeczka posiekanego koperku
jajko
mąka i bułka tarta do obtoczenia kotletów
sól
pieprz
oregano
olej do smażenia
Kieszonki schabowe faszerowane serem i pieczarkami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
1. Schab pokroić na 1,5 cm plasterki. Kotlety rozbić mocno tłuczkiem.
2. Pieczarki umyć, obrać i przesmażyć.
3. Masło, ser, ostudzone pieczarki, natkę pietruszki, koperek i przyprawy łączymy ze sobą.
4. Tak przygotowany farsz nakładamy na środek kotletów, które następnie składamy na pół i spinamy dość mocno wykałaczkami, by farsz podczas smażenia nie wypłynął.
5. Gotowe kotlety obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej i smażymy z obu stron.