kieszonki_z_ciasta_francuskiego_faszerowane

Kieszonki z ciasta francuskiego faszerowane

Ocena:

4.4 (194)

  • 30 min.
  • dla 4 osób
Przepyszne kieszonki faszerowane z ciasta francuskiego, idealne na każdą okazje.

Składniki:

  • 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
  • pól piersi z kurczaka
  • 10 dkg pieczarek
  • 2 cebule
  • 1 papryka czerwona
  • 10 dkg żółtego sera
  • szczypiorek
  • 1 jajko

Kieszonki z ciasta francuskiego faszerowane - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kurczaka pokroić w kostkę doprawić w dowolny sposób ( delikata , przypawa złocisty kurczak itd.) podsmażyć do zarumienienia się na oleju. Dodać do mięsa pokrojoną cebule,pieczarki, paprykę wszytko razem podsmażysz na wolnym ogniu. Ciasto francuskie dzielimy na kwadraty, umieszczamy na środek ok 2-3 łyżki farszu posypujemy startym serem i dodajemy pokrojony szczypiorek. Po zrobieniu kopertki smarujemy żółtko pędzelkiem po wierzchu ciasta. Piec w temperaturze 200 C 15-20 minut.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne