kieszonki_schabowe_faszerowane_serem_i_pieczarkami

Kieszonki schabowe faszerowane serem i pieczarkami

Ocena:

4.51 (197)

  • 60 min.
  • dla 2 osób
Pomysł na pyszny obiad

Składniki:

  • 1 kg schabu bez kości
  • 30 dag startego żółtego sera
  • 10 dag masła
  • 30 dag pieczarek
  • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka posiekanego koperku
  • jajko
  • mąka i bułka tarta do obtoczenia kotletów
  • sól
  • pieprz
  • oregano
  • olej do smażenia

Kieszonki schabowe faszerowane serem i pieczarkami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1. Schab pokroić na 1,5 cm plasterki. Kotlety rozbić mocno tłuczkiem.
  • 2. Pieczarki umyć, obrać i przesmażyć.
  • 3. Masło, ser, ostudzone pieczarki, natkę pietruszki, koperek i przyprawy łączymy ze sobą.
  • 4. Tak przygotowany farsz nakładamy na środek kotletów, które następnie składamy na pół i spinamy dość mocno wykałaczkami, by farsz podczas smażenia nie wypłynął.
  • 5. Gotowe kotlety obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej i smażymy z obu stron.
  • I gotowe!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne