Sakiewka schabowa z serem Sertop, porem, szynką i smażonymi podgrzybkami

Ocena:

4.51 (146)

Przepis sponsorowany

Składniki:

  • 200 g schabu bez kości
  • 3 plastry sera topionego w plastrach Cheddar Sertop
  • 200 g fioletowych ziemniaków
  • 100 g małych podgrzybków
  • 50 g masła klarowanego
  • 3 plastry dowolnej szynki
  • 60 g pokrojonego pora (biała część)
  • sól i pieprz

Sakiewka schabowa z serem sertop, porem, szynką i smażonymi podgrzybkami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Plastry schabu rozbijamy cienko, na środku układamy ser, por i szynkę pokrojoną w kosteczkę. Wszystko zgrabnie zwijamy, aby powstała szczelna sakiewka. Przyprawiamy solą i pieprzem. Wstawiamy sakiewkę na nagrzanego piekarnika (150-160 stopni) i pieczemy przez ok. 15-20 minut. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, następnie obieramy je ze skórki. Grzybki oczyszczone smażymy na klarowanym maśle na złoty kolor. Całość układamy schludnie na talerzu lub półmisku, dekorujemy gałązką rozmarynu i pokruszonymi chipsami z buraka.
  • Smacznego!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne