Ryżowa wegańska panna cotta
Ryżowa wegańska panna cotta - Przepis na Ryżowa wegańska panna cottaWegańska i bezglutenowa panna cotta to doskonały pomysł na zdrowy deser. Słodka, a jednocześnie pożywna, jest szybka i prosta w przygotowaniu.

desery z owocamideser na zimno
- Czas przygotowania:
- 60 min.
- Dla ilu osób:
- dla 4 osób
- Poziom trudności: Łatwy
Ocena:
(średnia 4.52 z 198 głosów)
Kroki wykonania:
- 1.Ryż rozgotowujemy. Mleko podgrzewamy i rozpuszczamy w nim cukier. W odrobinie mleka rozpuszczamy agar. Mieszankę z agarem dodajemy do ciepłego mleka. Zagotowujemy; cały czas intensywnie mieszając. Do miski przekładamy ryż i masę mleczno-agarową. Blendujemy na gładki krem. Nakładamy krem do natłuszczonych miseczek i wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny. Po tym czasie wyciągamy panna cotty z miseczek; obkrawając je nożem. Dekorujemy pesto i świeżymi owocami.
Podobne przepisy
Czas przygotowania:
10 min.

Przygotowanie: 10 minut
Gotowanie: 30 sekund
Oczekiwanie: 3 godziny
Porcja: 355 kcal
Składniki na 6 porcji
Panna cotta
Czas przygotowania:
15 min.

Panna cotta to klasyk kuchni włoskiej. Deser ten możemy zrobić też w wersji wegańskiej - używając mleka migdałowego i śmietanki kokosowej. Całość zetknie nam agar agar, czyli wegańska "żelatyna".
Wegańska panna cotta z sosem
Czas przygotowania:
420 min.

Panna Cotta
Panna Cotta
Poziom trudności:
Łatwy
Czas przygotowania:
60 min.

Panna cotta to włoski deser podawany z musem truskawkowym. Jego wegańska wersja jest równie prosta w przygotowaniu, pyszna i pełna witamin.
Wegańska panna cotta z mleka kokosowego z truskawkami
Czas przygotowania:
120 min.

Pyszne ciasto , rewelacja!
Tarta panna cotta
Czas przygotowania:
15 min.

Wspaniały włoski deser na bazie śmietanki kremówki, wymarzony na letnie dni.
Panna Cotta waniliowa
Czas przygotowania:
2 min.

Pomarańczowa Panna Cotta z rumem.
Pomarańczowa Panna Cotta z rumem.
Czas przygotowania:
15 min.

Aksamitny i delikatny deser, żeby nie był mdławy doprawiłam sokiem z cytryny