Ryżowa wegańska panna cotta

Wegańska i bezglutenowa panna cotta to doskonały pomysł na zdrowy deser. Słodka, a jednocześnie pożywna, jest szybka i prosta w przygotowaniu.

desery z owocamideser na zimno

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Poziom trudności: Łatwy
Ocena:

(średnia 4.52 z 198 głosów)

Kroki wykonania:

  • 1.Ryż rozgotowujemy. Mleko podgrzewamy i rozpuszczamy w nim cukier. W odrobinie mleka rozpuszczamy agar. Mieszankę z agarem dodajemy do ciepłego mleka. Zagotowujemy; cały czas intensywnie mieszając. Do miski przekładamy ryż i masę mleczno-agarową. Blendujemy na gładki krem. Nakładamy krem do natłuszczonych miseczek i wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny. Po tym czasie wyciągamy panna cotty z miseczek; obkrawając je nożem. Dekorujemy pesto i świeżymi owocami.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy

Czas przygotowania: 420 min.
Panna Cotta
Panna Cotta

kubulekkk

Panna Cotta