Ryz z mielonym i warzywami

Ocena:

4.46 (199)

  • 55 min.
  • dla 4 osób
Bardzo polecam przepyszny ryz z miesem mielonym.

Składniki:

  • - 2 woreczki ryzu
  • - 35-40dkg miesa mielonego wieprzowego
  • - 1 cebula
  • - 1 starta marchewka
  • - pol puszki ciecierzycy
  • - pol szklanki mrozonego groszku
  • - pol puszki fasolki szparagowej
  • - wegeta
  • - pieprz
  • olej do podsmazenia

Ryz z mielonym i warzywami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Ryz gotujemy do miekkosci,odcedzamy,odstawiamy.
  • Mieso mielone podsmazamy na zloty kolor starajac sie je rozdrabniac na malutkie kuleczki.
  • Cebule kroimy w kostke,dodajemy do mielonego i dalej podsmazamy.
  • Do smazocego sie miesa i cebulki dodajemy starta marchewke,ciecierzyce i fasolke,calosc zalewamy ok 1,5 szklanki wody.Gdy calosc zacznie sie gotowac dosypujemy mrozony groszek oraz doprawiamy wszystko wegeta i pieprzem.
  • Calosc dusimy do odparowania plynu.Gdy warzywa z miesem zaczna sie podsmazac dodajemy ryz i wszystko dokladnie mieszamy.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne