Ryż z duszonymi jabłkami i śmietaną

Szybki i smaczny ryż.

Dodany przez:

Ryż z duszonymi jabłkami i śmietaną

Desery owocowe

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 3.08 z 12 głosów)

  • Danie dla dzieci

Składniki

  • ryż suchy 2 szklanki
  • woda 4 szklanki
  • sól
  • jabłka - szara reneta 1,20 kg
  • cukier 3/4do 1 szklanki
  • cynamon
  • śmietana

Przygotowanie

  1. Ryż porządnie umyć w kilku wodach, zalać woda , lekko posolić, ugotować na małym ogniu. Jabłka obrać pokroić na 4 , wyciąć gniazda nasienne. Podlać 1 łyżką wody, dusić aż się zaczną rozpadać, pod koniec dodać cukier i jeszcze dusić około 20 min. Ryż nałożyć na talerze, polać uduszonymi jabłkami, udekorować kleksem śmietany i posypać cynamonem
  2. . Smacznego.
obiad przekąska dla dzieci ryż cynamon duszone jabłka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze