Ryba z warzywami w pomidorach - ryba po grecku

Przepis na rybę z warzywami w pomidorach - popularna ryba po grecku

Dodany przez:

Ryba z warzywami w pomidorach - ryba po grecku

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 2.67 z 3 głosów)

Składniki

  • Włoszczyzna paski HORTEX - 1 opakowanie
  • 40 dag filetów rybnych, np. z morszczuka
  • sok z cytryny
  • łyżka mąki
  • 2 duże cebule
  • 250 g przecieru pomidorowego (z kartonika)
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz, cukier

Przygotowanie

  1. Filet pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą, pieprzem i mąką. Następnie usmażyć na oleju i przełożyć na półmisek.
  2. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na oleju.
  3. Dodać Włoszczyznę paski Hortex, podlać 1-2 łyżkami wody, posolić i dusić 10 minut.
  4. Dodać przecier pomidorowy, przyprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i ew. sokiem z cytryny.
  5. Warzywami przykryć rybę i odstawić do wystudzenia.
  6. Ryba po grecku najlepiej smakuje na drugi dzień, posypana posiekaną natką.
ryby warzywa obiad ryba ryba po grecku Hortex
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze