Ryba w sosie pomidorowym.

poprostu niebo w gebie....

Dodany przez:

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • Filety z ryby
  • 2 szklanki wody
  • 1/2 szklanki octu
  • sól
  • cukier
  • liscie laurowe
  • ziele angielskie
  • pieprz
  • 3 duze cebule
  • 2-3 lyzki koncentratu pomidorowego

Przygotowanie

  1. Przygotowanie zalewy:zagotowac 2 szkl wody z 1/2 szkl octu.dodac do smaku sol,cukier,ziele angielskie,lisc laurowy,pieprz.
  2. Usmazyc na oleju 3 duze cebule dodac 2-3 lyzki koncentratu pomidorowego i chwileczke podsmazyc.
  3. Do cebuli dodac przygotowana zalewe i chwilke pogotowac wszystko razem.
  4. W naczyniu ukladac warstwami rybe i cebule.zalac sosem.Musimy pozostawic potrawe na 2-3 dni aby przeszlo smakiem.
ryby małokaloryczne przepyszne
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze