Ryba w sosie pomidorowym.

poprostu niebo w gebie....

Czas przygotowania:
45 min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.56 z 149 głosów)

Składniki:

  • Filety z ryby
  • 2 szklanki wody
  • 1/2 szklanki octu
  • sól
  • cukier
  • liscie laurowe
  • ziele angielskie
  • pieprz
  • 3 duze cebule
  • 2-3 lyzki koncentratu pomidorowego

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Przygotowanie zalewy:zagotowac 2 szkl wody z 1/2 szkl octu.dodac do smaku sol,cukier,ziele angielskie,lisc laurowy,pieprz.
  • Usmazyc na oleju 3 duze cebule dodac 2-3 lyzki koncentratu pomidorowego i chwileczke podsmazyc.
  • Do cebuli dodac przygotowana zalewe i chwilke pogotowac wszystko razem.
  • W naczyniu ukladac warstwami rybe i cebule.zalac sosem.Musimy pozostawic potrawe na 2-3 dni aby przeszlo smakiem.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy